Redescoperirea unui antibiotic natural: Argintul Coloidal

Mar 26, 2013 3 Comments by

La sfârşitul anilor nouăzeci, în spaţiul european şi american a început să se vorbească din nou despre argintul coloidal, după ce în America era deja cunoscut publicului cel puţin din anii optzeci sau chiar anterior.

Eforturilor susţinute ale unor medici şi terapeuţi li se datorează relansarea preocupării pentru antibiotice alternative, într-un moment în care rezistenţa la antibiotice a atins dimensiuni alarmante şi ameninţătoare. În ultimii ani, medicii avertizează în cadrul a numeroase congrese de specialitate împotriva pericolului în creştere reprezentat de microorganismele rezistente la antibiotice. În anul 2005 erau deja infectate aproximativ trei milioane de europeni cu germeni împotriva cărora antibioticele uzuale pur şi simplu nu-şi mai făceau efectul. Cincizeci de mii (50.000 !) dintre ei au murit din acest motiv. Iată ce informează publicaţia Technology Review în ediţia sa din 04/07 (Heise online din 30.03.2007: Medicii avertizează împotriva erei post-antibiotice“; blog pe teme de sănătate).

De notat că această informaţie se referă doar la rezistenţa produsă de antibiotice!

Dacă se adună toate medicamentele, atunci numai în Germania obţinem 16.000 (!) de decese anuale datorită efectelor secundare („Cartelul farmaceutic“, Frontal 21 la ZDF în data de 09.12.2008)!

Consumul de antibiotice în Europa se ridică deja la câteva mii tone pe an (domeniul de medicină umană şi veterinară la un loc) şi a costat în anul 2007, doar în domeniul medicinei umane, câteva miliarde de euro! Iar tendinţa este în creştere (GERMAP 2008, Oficiul federal pentru protecţia consumatorului şi siguranţa alimentelor).

Căutarea febrilă de alternative nu a condus până în prezent la rezultate semnificative; în schimb, efectele de rezistenţă cresc într-o manieră îngrijorătoare (Spiegel Online, 22.03.2007 “Cercetătorii se tem de agenţii patogeni rezistenţi“; RP ONLINE, 02.03.2004 „Creştere alarmantă a deceselor datorită bacteriilor rezistente“; Institutul Robert Koch, 16.03.2004 „Ziua mondială a tuberculozei 2004: Dezvoltare îngrijorătoare a rezistenţei“).

Ţinând cont de faptul că, numai în Europa, se prescriu anual antibiotice în valoare de miliarde de euro (domeniul de medicină umană şi veterinară la un loc), se înţelege de ce nu există niciun fel de interes din partea industriei farmaceutice pentru argintul coloidal, cu preţ deosebit de avantajos, dar fără posibilitate de comercializare industrială.

Dimpotrivă: după ce autorităţile l-au ignorat la început, au început să îl combată vehement după ce a ajuns încetul cu încetul în atenţia publicului. Iar în acest scop, am putea spune că sunt dispuse chiar şi să treacă peste cadavre; altfel, cum se poate numi faptul că ignoră pur şi simplu 50.000 de decese anual în Europa din cauza rezistenţei la antibiotice (vezi mai sus), însă ascund un remediu alternativ care îşi merită cu prisosinţă acest nume. Şi îi înspăimântă pe oameni cu presupuse efecte secundare care, dacă ar exista cu adevărat, ar fi complet neglijabile în comparaţie cu cele ale antibioticelor.

SC Sonnenkreuz SRL Braşov

www.salutifer.ro

Producătorul argintului coloidal Salutifer® Hercules

Body

3 Responses pentru “Redescoperirea unui antibiotic natural: Argintul Coloidal”

  1. Adriana P. says:

    Argintul coloidal de Brasov e cel mai bun. E asta facut de o firma cu nume nemtesc si livrat in niste cutii rotunde.

  2. maria prihotin says:

    buna seara ,

    vreau mai multe informatii despre argintul coloidal ,
    unde se gaseste si la ce este bun.

Lasa un comentariu