Raportarea la sine – Un mod de a slabi sanatos

Apr 11, 2013 No Comments by

Metabolismul trupului nostru guverneaza felul in care hrana este asimilata si transformata in energie.

In acelasi timp, emotiile, sentimentele, dorintele si gandurile noastre ne modifica si ne schimba in permanenta metabolismul. Anumite emotii ne accelereaza metabolismul, in timp ce altele il incetinesc. Unele trairi provoaca un exces de secretie a acidului gastric in stomac, pe cata vreme altele au un efect opus. Aceste fluctuatii se exprima constant sub forma diverselor procese metabolice.

Pentru a reusi sa va calauziti emotiile proprii ar trebui sa incepeti un proces de RAPORTARE LA SINE.

Raportarea la sine inseamna pur si simplu sa priviti inauntru dumneavoastra  si al sistemului propriu de valori pentru a va putea influenta gandurile si actiunile. Raportarea la sine are loc atunci cand va indreptati atentia catre semnalele interioare. Aceste semnale interioare sunt mesaje de confort sau de disconfort, transmise de organismul dumneavoastra, astfel incat sa puteti fi perfect sanatos.

Natura, in infinita ei intelepciune, ne transmite numai doua tipuri de mesaje: un sentiment de confort si o senzatie de disconfort.

Atunci cand ne simtim confortabil in orice privinta – fizic, emotional si spiritual – inseamna ca ne indreptam in directia buna.

In spiritul celor spuse mai sus, pentru a slabi sanatos, un exercitiu concret si extrem de simplu este urmatorul: mancati ori de cate ori va este foame dar daca nu va este foame nu mancati.

Exercitiul de mai sus ar putea parea de la sine inteles, insa, majoritatea oamenilor mananca in momente care nu au nici o legatura cu foamea. Oamenii mananca din obisnuinta, din cauza influentelor sociale, a stresului de la locul de munca sau din cauza relatiilor pe care le au. Daca si dumneavoastra ati procedat asa pana acum , este timpul sa va schimbati comportamentul.

Uneori acest lucru nu este foarte usor dar intalnirea regulata cu un psiholog specialist va poate ajuta sa va echilibrati viata.

Pentru mai multe detalii accesati Centrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spirit

www.bodymindspirit.ro

Body
Nici un raspuns pentru “Raportarea la sine – Un mod de a slabi sanatos”

Lasa un comentariu