Osho despre post si vegetarianism

Noi 23, 2012 No Comments by

De cate ori tii post, corpul nu mai trebuie sa munceasca sa digere. In aceasta perioada, corpul poate sa munceasca pentru a elimina celulele moarte, toxinele. Cand corpul nu are nimic de digerat, cand nu ai mancat nimic, corpul incepe sa se autocurete.
Observa-ti corpul atunci cand tii post. Daca postul ajuta corpul, te vei simti mai energic, te vei simti mai viu, te vei simti intinerit si vitalizat.

Daca nu te-ai hranit gresit, nu este nevoie sa postesti. Postul este necesar numai atunci cand ai abuzat deja de corp prin obiceiurile tale alimentare – si am facut cu totii asta.
Omul a ratacit calea. Niciun animal nu se hraneste ca omul; fiecare animal are o hrana preferata. Daca iti aduci bivolii in curte, ei nu vor manca decat o anumita iarba. Nu vor incepe sa mance totul si orice. Omul este complet pierdut, nu are nicio atitudine fata de hrana sa. Manaca orice si totul.

In mod natural omul ar trebui sa fie vegetarian., deoarece intregul sau corp este facut pentru legume. Omul este descendentul maimutelor, ele sunt complet vegetariene si daca teoria lui Darwin este corecta, atunci omul ar trebui sa fie vegetarian. Regula de verificare: lungimea intestinelor- animalele non-vegetariene au intestinele scurte (leii, tigrii au intestinul scurt deoarece corpul lor a digerat deja hrana inainte de a ajunge in intestin, nu si oamenii).

Daca omul este vegetarian si continua sa manance carne, corpul lui este impovarat.

Ce se intampla cand ucizi un animal? Agonie, frica, moarte,angoasa, anxietate, furie, violenta, triste, – toate acestea i se intampla animalului. Toate acestea se transfera in corpul tau, ca amprente de energie.

In corpul animalului exista un gen de costientizare. Tu te afli pe un plan superior fata de constientizarea animalului si corpul tau, odata cu ingerarea carnii, coboara pe cel mai de jos plan al animalului.

Ar tebui sa manaci lucruri naturale – naturale precum esti tu. Fructe, legume, seminte, iar frumusetea este ca din acest gen de hrana nu poti sa manaci mai mult decat ai nevoie. Tot ceea ce este natural iti da satisfactie. Te simti satul. Incearca sa mananci numai inghetata: nu te vei simti niciodata satul. De fapt, cu cat manaci mai multa, cu atat ai mai manca. Nu este un aliment si mintea ta este pacalita. Nu manaci potrivit nevoilor corpului, mananci doar ca sa simti gustul inghetatei. Limba, simturile au preluat controlul. Limba nu ar trebui sa controleze nimic. Nu stie nimic despre stomac. Ea are un singur scop: sa guste mancarea si sa spuna ce este pentru tine si ce nu. Este pur si simplu portarul de la intrare, nu este stapanul tau. Iar daca portarul de la intrare ajunge stapan, se ajunge la confuzie.

Sursa:www.autoeducare.ro

Body
Nici un raspuns pentru “Osho despre post si vegetarianism”

Lasa un comentariu