Obezitatea si dieta alcalina

Ian 15, 2013 5 Comments by

Probabil cea mai cunoscuta descoperire a Dr. Robert Young este legata de adevarata cauza a greutatii excesive, a obezitatii. A observat ca grasimea este de fapt cauzata de acidifiere. Ce inseamna asta? Organismul produce celule adipoase pentru a transporta acizii de la organele cele mai importante, vitale, pentru ca acesti acizi sa nu distruga organele. Grasimea salveaza viata dvs! Aceasta grasime este de fapt un raspuns, o reactie a organismului la excesul de acizi. Solutia? Una simpla si la indemana tuturor: alcalinizarea organismului.

Obezitatea constituie o mare problema printre oameni, mai ales printre femei. Din nefericire, majoritatea cauta remediul intr-o capsula minune. NU s-a inventat inca nici un medicament minune care sa ne scape de kilogramele in plus. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca slabirea este un proces, este schimbarea modului de viata acid cu unul alcalin, nu se poate slabi pur si simplu inghitind o pastila si continuand sa mananci carne si dulciuri cat cuprinde, si stand in fotoliu la televizor toata ziua. ASA NU SE SLABESTE!

Mereu sunt sunat de diverse persoane care imi cer sa le recomand ceva pentru slabit. Atunci le explic ca slabirea este un proces, este o schimbare radicala a modului de viata, un proces care presupune schimbarea alimentatiei, schimbarea modului de a gandi, si un program zilnic de miscare, exercitii fizice. Majoritatea sunt dezamagiti cand aud ce le spun, ei au crezut ca gata, inghit o pastila si dau jos 20 de kg. Da, pot sa inghita o pastila si sa dea jos 20 de kilograme, dar cu pretul privarii organismului de elementele nutritive importante, si mai ales cu pretul ca peste o luna sau doua vor pune la loc 25 de kilograme. Nu mai vorbesc ca organismul va fi mai acid ca inainte.

Asadar, obezitatea este de fapt supra-acidifierea organismului. Slabirea se va produce automat si natural in momentul in care veti adopta o alimentatie alcalina si veti face miscare, lucrand si pe armonia biostructurala. O dieta alcalina va produce minuni la cei care sufera de obezitate.
Vreti sa slabiti? Mancati alcalin, faceti miscare, si eventual, adjuvant, folositi produse naturiste alcalinizante.

Alimentatia alcalina inseamna a consuma zi de zi alimente alcaline, cu un nivel al PH-ului mai mare de 7. Pentru aceasta insa, trebuie sa stim care alimente sunt acide si care sunt alcaline. Exista numeroase studii si teste care ne spun ce alimente sa consumam si ce alimente sa evitam. Mai jos aveti o lista cu aceste alimente:

ALIMENTE ACIDE:
-carnea de porc, vita, pui, oaie, curcan, crustacee;
-lapte, iaurt, branza, frisca, inghetata, oua;
-fructe: toate cu exceptia celor alcaline;
-bauturile carbogazoase, cafea, ceai (cu exceptia ceaiului din plante medicinale), alcool, indulcitori sintetici, zahar, prajiturile si tot ce contine zahar (zaharul este puternic acid), sucurile asa-zis naturale din magazine;
-otet, uleiul rafinat, orezul alb, painea, biscuitii, alunele, sosurile de soia, maioneza, pastele, mancarea preparata la microunde, mancarea tip fast food, ciocolata, supele instant, margarina de orice fel, untul, fisticul, porumbul (contine multi fungi), cerealele integrale, mamaliga, muraturile (extrem de acide), faina procesata (faina alba, folositi pe cat posibil faina integrala).

ALIMENTE ALCALINE:
-castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, spanac, fasole verde, mazare verde, telina, varza, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, patrunjel, marar, ardei, rosii, si tot ce este verde (bogat in clorofila);
-lamai, lime, avocado, grapefruit, rubarba, pepene verde, nuca de cocos (atentie, nuca de cocos intreaga, nu macinata), soia, fasolea, hrisca, quinoa, kamut, mei;
-apa pura, apa cu lamaie, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete stoarse din legume, lapte de soia sau migdale, supa de legume;
-ulei de masline presat la rece, uleiul de rapita, in general orice ulei care este presat la rece, ulei de catina, ulei de seminte de struguri.

Acum va dati seama ca mancarea traditionala romaneasca si mancarea moderna gen fast food este extrem de acida si nociva pentru organismul nostru. Din aceasta cauza spitalele sunt pline si la farmacii sunt cozi la medicamente. Mai jos aveti niste exemple cu nivelul de PH la diverse bauturi pe care oamenii le consuma frecvent:

-suc de portocale din magazine: PH=3.84;
-Pepsi Cola: PH=2.63;
-Coca Cola: PH=2.61;
-cafea neagra: PH=5.51;
-suc de mere din magazine: PH=3.49;
-bere: PH=4.5;
-Lipton Ice Tea: PH=2.8;
-Red Bull: PH=3.3.

Realizam faptul ca pentru unele persoane poate fi destul de greu sa tina o dieta stricta doar cu alimente alcaline. Daca ne confruntam cu probleme grave de sanatate, atunci este necesar sa facem efortul de a ne alimenta numai cu alimente alcaline, cel putin pana starea de sanatate revine la normal.

Trebuie sa spunem ca rosiile si lamaile, desi au un PH acid, ajunse in organism au un efect puternic alcalinizant, de aceea recomandam cu caldura sa va bucurati cat mai mult de gustul delicios al acestora.

Doctorul Robert Young a dezvoltat o serie de produse alcalinizante, care ne ajuta sa ne recapatam mai repede si sa ne mentinem starea naturala de sanatate a organsimului, respectiv un nivel al PH-ului de 7,365.

Nu trebuie sa va speriati cand vedeti listele de mai sus, putem prepara mancare delicioasa din legume. Dimineata putem bea un suc proaspat de legume, la amiaza putem consuma o supa de legume si cateva fructe alcaline, iar dupa-amiaza, seara, putem manca o salata delicioasa.

Pentru cei care nu pot fara paine, recomandat este sa incerce sa reduca treptat consumul, si sa inlocuiasca painea alba cu painea integrala, de preferat facuta acasa, exista in magazine aparate de facut paine, sunt extrem de usor de utilizat si nu sunt scumpe, in acest fel ne asiguram macar ca painea nu contine tot felul de E-uri (amelioratori, stabilizatori, etc) pe care le contine painea din magazine.

Ideea de baza in alimentatia alcalina este sa incercam si sa ne straduim pe cat posibil sa mancam cat mai putine alimente acide. Mereu trebuie sa tindem sa consumam alimente alcaline.

Body

5 Responses pentru “Obezitatea si dieta alcalina”

  1. ralu says:

    hai sa fim seriosi. Daca mananci ceva frunze nu cred ca o sa te saturi si sigur ca vei da iama in primul fast food.
    Sa nu uitam ca stramosii nostri vanau. Ce? evident ca nu legume. Corpul nostru este setat pe preponderent proteine> Daca stii cum sa le combini, alaturi de acele legume pe care le-ati enumerat nu cred ca face rau organismului.
    Deci grasimi sanatoase, proteine si legume

  2. puiu says:

    cel ce a scris articolul se refara la obezi,daca ai o greutate ideala poti manca alimente acide

  3. tibi says:

    L-as intreba pe autorul articolului, de ce ignora o cauza importanta a depozitarii grasimilor in organism. Cand afirma ca grasimea este de fapt cauzata de acidifiere, omite (sau nu stie, sau nu vrea sa faca referinta la) fapul ca din zorii omenirii (cand hrana era extrem de greu de procurat si reprezenta principala activitate pentru supravietuirea speciei!), organismul uman estre setat “sa faca provizii”!!!
    In primul rand, din aceasta cauza depozitam rezerve energetice sub forma grasimilor, exista un stres existential exprimat genetic prin stocarea acestora, ori de cate ori consumam in exces! si abia secundar, pentru a se proteja sa zicem organele de efectele acidifierii.
    Ar trebui lamurite aceste componente cauzatoare de obezitate, fiindca e foarte importanta intelegerea lor. Si daca unii zic asa, unii ba ca altfel, iar altii tocmai au descoperit ca…, nimeni nu mai stie ordinea prioritatilor.

  4. tibi says:

    Revin, cu o adaugire referitoare la o carte foarte mediatizata in trecut, “Otetul de mere, mierea si alte produse naturale”, care facea cu argumente solide, lauda unui regim de hrana acid, in care otetul de mere (recunoscut cu valori nutritive importante!), era la rang de panaceu universal.
    Se dadeau chiar exemple de la ferme de animale unde vacile, sau nutriile crescutre pentru blana, si in general toate animalele luate sub observatie, beau cu nesat otetul de mere daca li se dadea ocazia, din instinct, sau carnivorele care ingerau frunze sau iarba, pentru compensarea alcalinitatii.
    Ce aveti de zis asupra acestei dispute acid-alcalin, si care ar trebui (cu argumente solide) sa castige definitiv batalia?!? Poate adevarul e undeva la mijloc? Posibil ca la obezi sa fie mai indicata alcalinitatea, dar nu ignorati tabara adversa!

  5. IBOLYA says:

    CINE ESTI DE FAPT TIBI ?

    SI DACA MA POTI CONTACTA PE

    ibymesageraluminii@yahoo.com

    CU PACE IUBIRE SI LUMINA

    IBY HUNEDOARA

Lasa un comentariu