Muşchii dragostei

Feb 02, 2012 No Comments by

Există în corpul tău o categorie de muşchi care, deşi invizibili şi mici ca dimensiune, sunt foarte mari… în fapte: muşchii pubococcigieni sau muşchii dragostei, cum sunt numiţi în tratatele de sexologie orientală, constituie cheia – din nefericire, mult prea puţin cunoscută – unei vieţi sexuale sănătoase şi împlinite.

Ştiinţa Occidentului confirmă sexologia străveche a Orientului Destul de puţin cunoscut la noi, deşi în alte ţări (occidentale) este menţionat de mai bine de 50 de ani, fitness-ul intim se referă la tonifierea (prin exerciţii specifice) acestor muşchi esenţiali pentru sănătatea aparatului genital masculin şi feminin şi menţinerea unei stări de armonie şi echilibru la nivel psiho-emoţional. În sexologia Orientului rolul esenţial în viaţa sexuală al muşchilor pubococcigieni (PC) era de multcunoscut, în timp ce Occidentul a vorbit pe scară largă despre acest subiect începând abia din anii 1945 – prin biologul Alfred Kinsey, ginecologii Arnold Kegel (1950) şi William Masters, psihologul Virginia Johnson (1966) şi mulţi alţii.

Unde se află?
La bărbaţi: Sunt un grup de muşchi pelvieni care pornesc de la osul pubian pe partea anterioară până la osul sacral sau coccis, în spate. Îi poţi localiza foarte uşor – ei îţi controlează fluxul urinar în procesul micţiunii. Se află la nivelul perineului, chiar sub testicule, în faţa anusului şi înconjoară prostata. De aceea, exerciţiile pentru tonifierea muşchilor PC au un excelent rol profilactic în afecţiunile prostatei!

La femei: Muşchiul PC este o bandă musculară puternică de aproximativ 2.5 cm lăţime (când este pe deplin dezvoltat şi sănătos) şi se întinde de la osul pubian până la cel sacral (coccis). Arată ca o bandă groasă de cauciuc începând de la osul pubian, se întinde de ambele părţi ale uretrei şi o parte a vezicii, de ambele părţi ale mijlocului vaginului şi de ambele părţi ale intestinului gros, până la coccis. De fiecare dată când se reţine urina, se contractă muşchiul pubococcigian. Şi de fiecare dată când se contractă vaginul, se contractă acelaşi muşchi pubococcigian.

De ce sunt celebri?
Când sunt sănătoşi şi antrenaţi muşchii PC sunt fermi şi puternici. Contracţiile muşchiului PC sunt semnul orgasmului – masculin sau feminin – şi apar indifferent de modul în care se declanşează orgasmul. Ele sunt adesea destul de distincte şi fără ele nu există orgasm.

Pentru bărbaţi:
Când sunt foarte bine antrenaţi au ca efect obţinerea şi menţinerea erecţiei

Răspund de contracţiile ritmice care apar în pelvis şi la nivelul anusului în timpul orgasmului

Body
Nici un raspuns pentru “Muşchii dragostei”

Lasa un comentariu