Limonada…

Iul 09, 2012 No Comments by

… apa rece aromata, parfumata… why not? 😀

Cu cîteva zile bune în urma, Ioana – Pasiune si Culoare, mi-a activat papilele cu o limonada din lamîie, aromatizata cu menta si salvie. Cum si la noi a dat caldura, a picat taman bine. Din pacate nu mai aveam lamîi proaspete în casa (dar sper ca în curînd sa le am si pe astea din productie proprie) , asa ca am facut-o abia a doua zi. Între timp am baut vreo 5 litri.

Am aromat limonada de fiecare data cu o alta combinatie de ierburi – din astea am proaspete la orice ora din zi si din noapte, atît cît permite sezonul! Prima încercata a fost cu multa menta si ceva busuioc. Excelenta! A doua cu menta si salvie. Foarte buna. În cea de-a treia portie am pus menta si cîteva ace de rozmarin (recomandata celor mai îndrazneti, dornici de experimete 😀 ).

Buna si asta! A patra si a cincea au fost la fel. Bineînteles ca n-a lipsit menta, am mai adaugat vinarita si putina salvie! Asta a fost cea mai parfumata si fresh dintre toate! Delicioasa! Primele doua variante le-am îndulcit cu miere, apoi am trecut la varianta clasica, cu putin zahar. Desi ador mierea, nu ma încînta în bauturi racoritoare. O prefer în bauturi calde. Tura viitoare o îndulcesc cu sirop de agave. Limonada eu o prefer acruta bine, deci nu îndulcesc prea tare.

Ingrediente:

  • 3 lamîi mari, netratate (Bio)
  • 1 l apa rece
  • zahar sau alt îndulcitor, în functie de gust
  • frunze de menta, vinarita, salvie

Am stors lamîile, am îndepartat sîmburii. Nu am strecurat zeama de pulpa. Am amestecat zeama cu ceva zahar si am adaugat apa.

sursa: Maya’s World

Body
Nici un raspuns pentru “Limonada…”

Lasa un comentariu