Homeopatia – miraculoasa medicina blanda

Iul 18, 2012 No Comments by

Află cum poţi beneficia de o metodă naturală, rapidă, blândă de refacere a sănătăţii – care acţionează nu doar în plan fizic, ci reface echilibrul emoţional şi îţi îmbunătăţeşte capacităţile mentale şi spirituale.

În 1796 medicul german  Samuel Hahnemann a descoperit  o nouă abordare în tratarea  şi vindecarea bolilor pe care a  denumit-o “homeopatie”. Ideea  de bază a acestei căi terapeutice  este: “refacerea rapidă, blândă  şi permanentă a sănătăţii”, prin  administrarea unui medicament  numit ”remediu homeopatic”,  ales cu grijă pe bază principiului  similitudinii: acea substanţă care  determină anumite simptome  când este administrată unui om  sănătos, va vindeca simptomele  similare ale unui om bolnav când  este administrată în cantitate minimă,  infinitesimală.  Cu alte cuvinte, homeopatia tratează  bolnavul şi nu boala şi ţine  cont de absolut toate simptomele  pe care le prezintă acesta. 

De ce homeopatie? 

Pentru că, începând cu Hahnemann  şi continuând cu alţi medici  pasionaţi, s-a demonstrat  de-a lungul timpului că terapiile  moderne sunt lipsite de eficienţă  în faţa bolilor cronice şi că oferă  doar posibilitatea ameliorării  acestora, fără a le vindeca.

Noua sănătate 

Cel mai renumit homeopat al  vremurilor noastre, laureat al  premiului Nobel pentru homeopatie  în 1996, George Vithoulkas,  spune că de fapt, starea de sănătate  este un concept amplu care  presupune nu numai o stare de  bine la nivel fizic şi lipsa durerilor,  dar şi o stare de seninătate în  plan emoţional, lipsa anxietăţii,  şi, nu în ultimul rând, lipsa egoismului  din sfera mentală şi o stare  cât mai creativă la acest nivel. 

Cum acţionează remediile  homeopatice? 

Remediile homeopatice acţionează  stimulând propria capacitate  de vindecare a organismului. Ele  nu sunt toxice, nu produc efecte  adverse şi nu dau dependenţă,  deoarece conţin cantităţi extrem  de mici de substanţă activă. 

Din ce sunt făcute? 

Aceste remedii se prepară din  substanţe de origine minerală,  vegetală sau animală, prin procedee  specifice şi complexe, în  laboratoare farmaceutice specializate.  Medicul homeopat alege  acest remediu în funcţie de toate  caracteristicile dumneavoastră  – atât fizice, cât şi mentale şi emoţionale.  Practic, prin homeopatie se poate  trata orice boală, dar ameliorarea  sau vindecarea depinde de fiecare caz în parte. Abordarea  homeopatică vizează nu numai  corpul fizic, cât şi problemele psiho-  emoţionale. 

Beneficii pentru  femei sensibile 

Din perspectiva homeopatiei  există mai multe tipologii feminine  care se pot îmbolnăvi de  anumite boli. De exemplu, unele  femei sunt mai sensibile, emotive  şi au o mare nevoie de afecţiune şi  atenţie. Atunci când aceste nevoi  interioare nu sunt împlinite, ele  se pot decompensa prin infecţii  urinare repetate, chisturi ovariene,  iritabilitate, stări depresive.  Remediul homeopat constituţional  le ajută să dobândească nu  numai o stare de sănătate fizică,  cât şi o stare de armonie psihică  (încredere în sine, îmbunătăţirea  concentrării mentale, bună  dispoziţie, creşterea rezistenţei  la stres etc).

… pentru cele pasionale 

Alte femei trăiesc intens emoţiile,  manifestă o mare pasionalitate şi  se dedică complet acţiunilor în  care se angrenează. Atunci când  mediul în care trăiesc nu le permite  să se manifeste conform  structurii lor interioare, apar  probleme fizice ca hipertensiune  arterială, tulburări de ciclu  menstrual, migrene, senzaţie de  “nod în gât”, oboseală marcantă,  fibrom uterin, mastoză fibrochistică,  iar în plan emoţional iritabilitate,  emoţii reprimate şi chiar  introversie.  Prin administrarea corectă a remediului  specific simptomelor  prezentate, pacientele de acest  tip dobândesc într-un timp foarte  scurt o stare de libertate interioară,  vitalitate crescută, calm  lăuntric, o toleranţă mai bună şi  bineînţeles, în timp, vindecarea  problemelor de natură fizică.

Şi pentru copii 

Homeopatia este de asemenea  de un real folos tinerelor mămici,  având în vedere că remediile  homeopate se pot administra  fără contraindicaţii chiar şi copiilor  în stadiul de alăptare.  În cazul colicilor, durerilor de  dinţi, răcelilor frecvente, simptomelor  post-vaccinare, febră sau  chiar convulsii, remediile homeopate  corecte (indicate de către  medici care practică homeopatie  clasică – deci care administrează  un singur remediu corespunzător  totalităţii simptomelor), acţionează  prompt, de multe ori efectele  apărând în câteva minute.  Astfel se evită administrarea excesivă  a antibioticelor şi, mai mult,  copiii dobândesc o imunitate mai  bună, se dezvoltă normal, dobândesc  încredere în forţele proprii,  scapă de fricile copilăriei şi de  tulburările de comportament.

Dr. Aurelia Dascălu

Body
Nici un raspuns pentru “Homeopatia – miraculoasa medicina blanda”

Lasa un comentariu