Ghidul supletii

Oct 15, 2012 No Comments by

Nenumarati oameni se infometeaza si isi chinuie trupurile pentru a slabi. Noi iti propunem un ghid atat de sanatos cat si distractiv, sub deviza “Primum non nocere” (“inainte de toate sa nu distrugi”) pentru a-ti modela corpul asa cum iti doresti. Inainte de a trece la treaba, cere parerea medicului de familie.

Incepe cu incalzirea – pentru  siguranta  sI sanatatea ta. De altfel, nici febra  musculara sau durerea de incheieturi nu sunt tocmai ceva dupa care sa tanjesti. Un motiv  in plus sa faci ceea ce iti aratam  in continuare…

Marseaza!

Mergi in pas de mars timp de 5-10 minute, balansand  bratele  si ridicand gradat genunchii tot mai sus. Paseste de Ia degete spre calcaie.

Twist again!

Cu picioarele departate, roteste bratele intr-o parte, apoi in cealalta.  Lasa  bratele sa rasuceasca partea superioara a

corpului cat mai mult, fara a misca soldurile. Fa 5-10 astfel de rasuciri.

Aplecari

Cu picloarele departate Ia distant dintre umeri, coboara un brat de-a lungul corpului catre genunchi lasand corpul sa se intinda cat mai mult. Revino la pozitia dreapta. Apoi apleaca-te in partea cealalta.  Ai nevoie de 10 – 12 aplecari pe fiecare parte.

Rock and roll

Fa rotatii largi cu  soldurile. Ridica-le si roteste-le catre inapoi, apoi in sens opus. Lasa-ti capul sa cada in fata, apoi ridica-l usor inapoi. Repeta de cinci ori. Priveste peste umarul drept cat mai departe, fara a rasuci trupul, apoi priveste peste umarul stang. Fa 4-5 astfel de executii.

Sport…dansant

Acum  pune  o muzica ritmata, respira adanc  si…invita-te Ia dans! Sari cu bratele ridicate in lateral, aterizand cu

picioarele larg departate  si cu genunchii indoiti. Repeta in ritmul muzicii. Paseste spre dreapta cu piciorul drept si apoi in spate cu cel stang. Paseste din nou cu piciorul drept in lateral si adu piciorul stang deasupra, astfel incat picioarele sa ajunga foarte aproape.

Dansezi pentru tine!

Danseaza 20 deminute continuu. Incepe prin a dansa pe loc. Constientizeaza fiecare miscare pe care o faci si incepe sa adaugi noi miscari! Misca-ti soldurile, rasuceste bratele, sari si intoarce-te! Poti folosi miscari de dans clasic, cum sunt rasucirile si intoarcerile, izolarea coastelor si mici sarituri. Poti face si miscari de la orele de aerobic, cum sunt loviturile cu picioarele sau sarituri.

Cocktail de dansuri

Stim ca nu poti uita Lambada! Asa ca misca-ti soldurile, apleaca-te catre spate si scutura-ti umerii. Adauga pasi de  vals, de cha-cha, Charleston etc.

Imaginatia poate zbura liber – iar corpul o va urma! Nu te opri din dans timp de 20 de minute. La sfirsit fa cateva exercitii de respiratie, care te vor reconforta si improspata.

Body
Nici un raspuns pentru “Ghidul supletii”

Lasa un comentariu