Colesterolul, o minciună cât planeta! Vezi ce se ascunde în spatele acestui mit

Feb 10, 2016 No Comments by

Bolile coronariene și afecțiunile cerebrovasculare se află în topul cauzelor de deces la nivel mondial.

Incriminat este inamicul public numărul unu: colesterolul!

Dar este colesterolul cu adevărat vinovat pentru bolile moderne?

Am adresat această întrebare către două personalități diferite: inginer chimist, Ștefan Manea și doctor Ștefan Balaban. Iată ce ne-au răspuns:

Atrag atenția populației că poate nu există nici un mit care să fi alimentat mai mult panica generală și să fi băgat mai mulți bani în buzunarele unor șmecheri, decât cel referitor la colesterol.

Cu un marketing bine pus la punct, s-a băgat în capul oamenilor ideea că deja ești candidat la infarct sau accident vascular dacă ai un colesterol mai mare de 180-200 mg%!

Planul pus la punct de către magnații mondiali ai industriei farmaceutice și-a arătat roadele – atenționează omul în viață cu cele mai multe invenții în domeniul produselor de sănătate, cercetător Ștefan Manea.

Printr-o presiune mediatică insistentă și continuă, milioane de oameni au devenit brusc bolnavi. Asta pentru că cineva a hotărât să scadă limita de risc la niște parametri imposibili. Valorile considerate ’’normale’’ ale colesterolului s-au tot micșorat și de la 260-280 mg%, cum era înainte de asaltul industriei farmaceutice, s-a ajuns la anomalia ca omul sănătos să fie considerat pacient și să i se administreze medicație de sinteză pentru un colesterol mai mare de 240!

 

Citește mai departe articolul…

 

Sursa citată: www.aquiahora.ro

Body
Nici un raspuns pentru “Colesterolul, o minciună cât planeta! Vezi ce se ascunde în spatele acestui mit”

Lasa un comentariu