Branza topita, o boala gustoasa! Contine nu mai putin de treisprezece E-uri

Apr 02, 2012 No Comments by

Branza topita, pe cat e de gustoasa, pe atat e de periculoasa pentru sanatate. Un studiu facut de Asociatia pentru Protectia Consumatorului, care a testat peste saizeci de tipuri de branza topita de pe piata, arata ca aceasta contine nu mai putin de treisprezece E-uri.

Acasa sau la gradinita, cei mici aleg si cu ochii inchisi branza topita si cei mai multi dintre parinti se grabesc sa o aseze pe tartine. Doar e… branza. Numai ca deliciosul produs nu are nimic de-a face cu ceea ce credeati ca ati cumparat. Reteta producatorilor verificati de ANPC, 11 la numar, contine o lista lunga de E-uri. 13 mai exact. Printre ei: fosfatii, ascorbatul de sodiu si acidul carminic.

Cel mai nociv, spun nutritionistii, este E250 sau nitritul de sodiu. In cantitati mari, creste riscul de cancer. Alte substante provoaca alergii si pot afecta metabolismul. Nici lista caloriilor nu arata mai bine. O suta de grame contine, in medie, 270 de kilocalorii. Mai mult decat strugurii sau painea. Dar aproape cat telemeaua sau parizerul.

Sursa:Antena3

Body
Nici un raspuns pentru “Branza topita, o boala gustoasa! Contine nu mai putin de treisprezece E-uri”

Lasa un comentariu