Analiza parului – analiza propriei persoane

Feb 05, 2013 1 Comment by

Parul protejează pielea capului si simbolizează forta, vitalitatea, libertatea, frumuseţea si puterea. In cazul femeilor reprezintă puterea de atracţie, seducţia, iar in cazul barbarilor, virilitatea. Parul este legat direct de demnitatea de a fi, de esenţa puterii, de imaginea de sine. Prin par intru in contact cu energia spirituala, cosmica.

De asemenea reprezintă relaţia cu tatăl sau echivalentul acestuia. Firele de par sunt ca nişte “antene’ deoarece leagă panul fizic de cel spiritual.

Rădăcina parului si a firelor de par, in general, simbolizează inradacinarea lumii spirituale in lumea fizica. Descriind starea parului meu, descriu relaţia pe care partea mea spirituala o are cu partea mea raţionala, fizica.

Intr-o anumita măsura, parul simbolizează latura mea feminine, creativitatea, intuiţia mea. Parul fiind in continua creştere îmi reaminteşte faptul ca in calitate de fiinţa umana trebuie sa mă responsabilizez fata de creşterea mea personala sau de faptul ca am puterea de a schimba vechile moduri de a gândi , vechile mele scheme mentale, care îmi frânează evoluţia.

Parul face referire la intuiţie si este simbolul feminităţii. Este interesant de observat ca barbatii care poarta parul lung au de obicei un suflet de artist. Sau poate fi vorba despre tineri care se opun autoritatii din societate si vor sa-si recupereze puterea interioara.

Starea parului este, de asemenea, reprezentarea puterii sexuale, reproductive. Parul este asociat cu glandele supra renale – energia fricii sau a încrederii, care sunt legate de moştenirea ancestrala.

Este important de ştiut ca parul exprima imaginea puterii de a-mi conduce singur viata. Ce vreau cu adevărat in viata ? am impresia ca ceilalţi sunt cei care îmi conduc viata?

Forta si curajul de a prelua haturile vieţii mele îmi vor intari sentimentul de libertate si vigoarea parului meu. Parul reflecta bucuria de a trai a unei persoane iar curatenia sa indica interesul pe care îl are pentru a avea grija de el, pentru a fi aici.

Mihaela Popa

Centrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spirit

www.bodymindspirit.ro

Body

Un raspuns pentru “Analiza parului – analiza propriei persoane”

  1. Carmen says:

    Si cei care nu au par pe cap, pe care viata i-a lasat cu par putin ? Cei cu aceia ? Nu sunt legati de spirit, de cosmos ? Sunt nimeni ? Nu exista ? Ciudat fel de a gandi.
    Multumeste lui Dumnezeu ca ai parul pe cap, si nu ii pune pe cei fara intr-o situatie inferioara.

Lasa un comentariu