Alimente pe care le mancam zilnic si care sunt mai sarate decat chipsurile

Apr 10, 2012 No Comments by

Oamenii continua sa consume zilnic mai multa sare decat e recomandat, mergand chiar cu pana la 1.000 de miligrame mai mult decat doza zilnica necesara, de 2.300 de miligrame pe zi, adica aproximativ o lingurita de sare.

Cerealele. Pentru ca majoritatea cerealelor au un gust dulce, e greu de crezut ca acestea ar putea avea un continut mare de sare. O portie de fulgi de porumb are 212 miligrame de sare, una de fulgi de tarate are 220 de miligrame, iar fulgii de ovaz au 246 de miligrame.

Sosul de rosii. Este usor sa pierdem controlul cand folosim sosul de rosii sau alte sosuri. O portie de sos de rosii ar trebui sa insemne cam jumatate de ceasca. Intr-o astfel de cantitate am putea gasi pana la 600 de miligrame de sodiu.

Painea. Nu orice tip de paine contine o cantitate mai mare de sare decat chipsurile, insa tendinta este de a consuma multa paine. In functie de tipul de paine, o felie poate contine intre 100 si 200 de miligrame de sodiu si este greu de crezut ca multi dintre noi ne limitam la a consuma doar o felie de paine. Aici se adauga si covrigii, chiar si cei dulci, cu scortisoara sau stafide, care pot avea intre 180 si 250 de miligrame de sare.

Bauturile pe baza de cafea. Cei care opteaza pentru cafeaua servita fara lapte sau lapte dietetic sau fara indulcitori naturali, aceia au mai multe sanse de a avea un mic dejun sanatos. I

Sursa:Realitatea.net

Body
Nici un raspuns pentru “Alimente pe care le mancam zilnic si care sunt mai sarate decat chipsurile”

Lasa un comentariu