6 Alegeri simple care te întineresc cu 10 ani

Ian 22, 2013 No Comments by

Longevitatea nu este decisa doar de gene, ci si de modul in care noi alegem sa trăim. Alegerea este o arma care ne poate fi de ajutor sau care ne poate răni.

Unele alegeri din viata noastră ne pot aduce mult bine. De aceea am ales sa discutam in articolul curent despre câteva alegeri care ne determina sa fim mai sanatosi, mai fericiţi si sa trăim mai mult.

Alege sa nu fumezi

Fumatul este in zilele noastre ca o moda la care tot mai mulţi oameni acced, începând cu copii aflaţi in preadolescenta chiar si culminând cu bâtlanii… a căror pensie le permite.

Deşi fumatul pare “cool”, este insa deosebit de nociv pentru sănătate. Fumatul nu doar scurtează viata, ci strica si calitatea vieţii. Ataca vasele de sânge mici (de aici si riscul de amputaţie a degetelor, de infarct si alte accidente vasculare), creste riscul de cancer pulmonar si de cancer in general, ataca creierul, strica dinţii etc.

Alege sa fii optimist

Invata sa vezi jumătatea plina a paharului. Pentru ca “orice acţiune are si o reacţiune”, orice lucru bun are si o parte rea si invers. Important este sa desluşim in fiecare lucru care este partea buna si sa o fructificam, chiar daca este vorba de un eşec, si acesta poate fi tot un câştig.

Alege sa dansezi

Dansul este o terapie dovedita in mii de ani privind existenta omului. Dansul este una dintre cele mai bune metode de autoeliberare, de relaxare, de detensionare si totodată o buna metoda de creaţie, dar si de slăbire, distracţie, comunicare.

Luaţi-va prietenii si mergeţi la dans, dansaţi măcar o data pe saptamana, simţiţi-va tineri, invatati familia voastră sa ramana deschisa in fata miscarii. Veti fi surprinşi de beneficiile dansului asupra sanatatii si stării de bine.

Alege sa mănânci sanatos

Chiar daca magazinele sunt astăzi pline de ispite prea dulci, prea aromate si din păcate prea toxice care aproape te fac dependent de gustul lor, alege insa mâncarea simpla si sănătoasa. Gateste simplu, prin fierbere, grătar cu aburi sau cuptor, legumele consuma-le ca salata de cruditati sau murături, iar fructele proaspete. Mananca doar paine facuta in casa din faina integrala, iar daca n-ai, mai bine evita painea procesata. Bea apa, ceaiuri sau lapte.

Alege o zi pe saptamana pentru tine si cei dragi tie.

Alege o zi, una din cele in care ai liber. Ia cu tine familia, prietenii si mergi undeva unde sa va simtiti bine. Sunt cele mai pretioase amintiri alături de cei dragi si o metoda sa scapi de grijile cotidiene.

Alege sa mergi la medic

Măcar o data pe an fa-ti curaj si mergi la medic. Mergi pentru analizele de sânge de rutina, dar si la ginecolog daca eşti femeie, fa o ecografie abdominala totala indiferent de sex, vizitează si stomatologul.

In felul acesta vei decela din pripa orice patologie daca va fi sa o dobândeşti, fie ca este simptomatica sau nu. Iţi vei menţine astfel sănătatea si vei putea vindeca o boala diagnosticata in stadiu precoce. Iţi vei lungi viata si vei fi mai mult timp sanatos pentru cei dragi tie.

Mihaela Popa

Centrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spirit

www.bodymindspirit.ro

Body
Nici un raspuns pentru “6 Alegeri simple care te întineresc cu 10 ani”

Lasa un comentariu