11 motive pentru care nu trebuie sa tineti regim de slabire

Feb 02, 2012 No Comments by
 1. Dietele nu dau rezultate
  • poate o dieta a fost buna un timp dar nici o dieta nu da rezultate durabile
 1. Dietele esueaza, deci incercati altceva
 2. Dietele va fac sa mancati mai mult
  • Tinerea unui regim creeaza sentimentul ca va privati de ceva si ca suferiti;
  • Ati incheiat vreodata un regim de slabire ca mai apoi, in compensatie, sa mancati o multime de „prostii” pentru a anula sentimentul de privatiune?
 3. Dietele creeaza un sentiment de vinovatie
 4. Urmarea unei diete face ca mancarea sa fie considerata un dusman
  • Avem nevoie de mancare pentru a trai, trebuie sa mancam; dar dieta eticheteaza anumite mancaruri ca bune si anumite mancaruri ca rele;
  • De multe ori ne place sa mancam mancaruri rele si astfel apare o relatie de iubire/ura in legatura cu mancarea, in timp ce mancatul ar trebui sa creeze un sentiment de placere pura, nediminuata de sentimentul de vinovatie
 5. Urmarea unei diete va face sa va fie foame
  • Deseori mancarurile sau bauturile care tin loc de mancare va produc foame si gandul permanent la mancare va face in scurt timp sa suferiti de foame. Daca nu mancati – suferiti, daca mancati – va simtiti vinovata. Nu puteti sa invingeti.
 6. Dietele va fac sa fiti obsedat de mancare si de calorii
  • Cu cat restrictiile sunt mai mari, cu atat mintea dumneavoastra va fi mai preocupata de hrana si de mancat. Aceste ganduri nedorite vor incepe sa va domine viata. Apoi pot aparea grave tulburari de alimentatie.
 7. Tinerea unei diete va face sa pierdeti legatura cu nevoile corpului dumneavoastra
  • Ignorand semnalele corpului dumneavoastra care va spun cand ar trebui sa mancati, incepeti sa va luptati cu aceste semnale in loc sa invatati sa le interpretati, asa cum face in mod instinctiv orice animal salbatic. Din acest motiv va este dificil sa va intoarceti la un model alimentar natural, sanatos.
 1. Urmarea unei diete va face sa traiti senzatia unui esec
 2. Dietele va fac sa va simtiti confuz
 3. Urmarea unei diete va poate ingrasa
  • Un regim sarac in calorii va reduce nu numai grasimea dar si muschii. Asadar ati pornit de la 63 de kg si ati pierdut repede 12 kilograme iar apoi, la fel de repede, ati ajuns din nou la 63 de kilograme, proportia de grasime poate fi mai mare. S-a dovedit, de asemenea, ca dietele sarace in calorii reduc ritmul metabolic. Corpul incearca sa pastreze ratiile reduse care i se dau. Drept care caloriile sunt arse mai incet, ceea ce ingreuneaza procesul de slabire!
Body
Nici un raspuns pentru “11 motive pentru care nu trebuie sa tineti regim de slabire”

Lasa un comentariu